Lief & Leed

Met elkaar delen we lief en leed. We kiezen er voor om vooral de mooie kanten van het leven vast te laten leggen. Toch kan het juist heel waardevol zijn om de verdrietige dingen ook vast te leggen. Denk aan een begrafenis of iemand die ziek is geworden en waarvan de toekomst opeens onzeker is geworden. Foto’s kunnen helpen bij een stuk verwerking.

Zo ook bij de foto’s die je hieronder ziet.

Deze familie zou ik op de foto zetten op een mooie plek in de natuur. Dit was een cadeau voor de ouders, super leuk. Totdat een aantal weken daarvoor het verdrietige nieuws kwam dat bij de vader kanker was ontdekt. Het was al dusdanig uitgezaaid dat hij waarschijnlijk korter dan 2 jaar te leven zou hebben. De shoot kreeg meteen een andere lading. Het was voor mij een van de meest bijzondere fotoshoots die ik ooit heb gedaan. Er werd gelachen, gehuild, geknuffeld en genoten van elkaars aanwezigheid. De vader ging om de beurt met één van z’n kinderen op de foto. Elk kind hield hij vast en sprak hij toe met hele liefdevolle woorden. Een emotioneel moment met zoveel waarde.

Inmiddels is hij overleden en moet dit mooie gezin een vader en echtgenoot missen. Onvoorstelbaar. In deze situaties zijn dit soort foto’s van onschatbare waarde.

Heb jij ook een lief & leed situatie waarbij foto’s extra belangrijk zijn? Neem contact op.