Begrafenis Annie in Hardinxveld

Bij een overlijden denken we er vaak niet aan om de uitvaart te laten fotograferen. Zoveel onderdelen van ons leven laten we vastleggen behalve een afscheid. Toch kunnen juist foto’s helpen bij een stuk rouwverwerking. Een begrafenis is vaak intens en zit vol met verschillende emoties en daardoor zijn er  ongetwijfeld momenten die dan langs je heen kunnen gaan.

Ik mocht foto’s maken van de begrafenis van Annie. Een prachtige oude vrouw met een groot hart voor anderen. De familie ontmoette elkaar ’s ochtends bij het huis van Annie. In de zon werd koffie gedronken en gewacht totdat iedereen er was. Er werd mij gevraagd om foto’s te maken van de kamer waar ze lag en van de kist. Later werd de kist gesloten en naar buiten gedragen. In een stoet reden we na de kerk.

Tijdens de afscheidsdienst kwamen verschillende familieleden aan het woord die allemaal ontroerende verhalen deelden over Annie. Duidelijk een oma die een hoop liefde aan zoveel verschillende mensen had gegeven, zowel jong als oud. Er was een grote dankbaarheid voor haar leven. Na afloop van de dienst zijn we in een grote stoet gelopen naar de begrafenis.

Op de begraafplaats zelf werd nog een lied gezongen en vervolgens kon iedereen langs het graf lopen. Bijzonder hoeveel mensen er waren om afscheid te nemen en de familie te steunen!

Deze beelden zijn met toestemming gedeeld.

Wil jij ook een uitvaart laten vastleggen? Of heb je een ander Lief & Leed moment dat je graag wilt laten fotograferen? Neem contact op.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *